In de omgeving

foto van de Havenspeeltuin op Texel

De haven speeltuin

Deze mag volgens onze kinderen niet in het lijstje ontbreken. Online te vinden onder “speelwrak waddenhaven” of “waterspeelplaats oudeschild”. Eindeloos klim en klauter plezier voor kinderen van 3 tot 16 jaar. met daarnaast een grote waterspeelplaats.

foto van het Strandpaviljoen 12 op Texel

Strandpaviljoen paal 12

Een rustig strand waar de lokale texelaar graag komt. Het relaxte paviljoen met hippie vibe loont zich om lekker lang te loungen en tot ver na zonsondergang wat te eten of te borrelen.

foto van de IJsboerderij Labora op Texel

IJsboerderij Labora

Heerlijk ijs gemaakt van melk van eigen koeien. Neem gerust een kijkje in de koeienstal en zie hoe de koeien worden gemolken. De melk wordt onder andere gebruikt om zelf ijs van te maken wat je kunt kopen in de ijswinkel. Inclusief speeltuin met springkussen voor de kinderen, zodat de ouders even lekker in het zonnetje kunnen zitten terwijl de kinderen kunnen spelen.

Mooie omgeving hé? Tijd om te boeken!

foto van de Slufter op Texel

De slufter

De Slufter is een uniek gebied dat in open verbinding staat met de Noordzee. Na een aantal mislukte pogingen om er een landbouw polder van te maken, werd aan het begin van de 20e eeuw besloten het zeegat open te laten. Het bijzondere aan de slufter is dat het er elke keer dat je er komt weer anders uit lijkt te zien. Zo nu en dan loopt het vol met water en de beekjes die achterblijven zijn steeds weer anders. Onze favoriete plek om een wandeling te maken. Als je wilt, loop dan helemaal tot aan het zandstrand en neem een verfrissende duik in zee!

foto van het Voedselbos op Texel

Het voedselbos

Zelf je eigen lokale fruit plukken? Dat doe je bij het voedselbos. Rijen vol met de allerlekkerste aardbeien. Niet alleen voor de kinderen een (fruit)feest, maar zeker ook voor papa en mama!